• Бренд:
  • Артикул:
    bw037346
  • Колір:
    Червоне
  • Країна:
    Іспанія
  • Обсяг:
    1,5
  • Тип вина:
    Сухе
800 грн
Є в наявності
Правильне поєднання вина та страв, з яким його подають, дає можливість повністю розкрити, посилити смак та аромат напою. З вдало підібраною стравою у терпкого червоного вина виявляться ті самі ноти сливи і вишні, що часто заявляються виробником, а у кислого білого - півтону агрусу, цитрусових або квітів. При цьому знайти ідеальну пару досить легко, якщо спиратися на основні правила гастрономічної комбінації. Всього існує п'ять базових правил: 1) Залежно від сорту, вино має бути солодшим або кислішим за їжу. 2) Інтенсивність смаку у напою та страв має бути приблизно на однаковому рівні: повнотілі червоні вина рекомендуються до соковитої яловичини чи баранини, а легкі білі – до курки чи риби. 3) Терпкі, високотанні вина найкраще подавати з жирною їжею - так гіркота у смаку нейтралізується за рахунок жиру. 4) Якщо вино подається з м'ясом, варто звернути увагу на соус. Він не повинен бути ароматнішим, ніж напій. 5) До білого вина найчастіше подають страви з контрастним смаком, а до червоного – з гармоніюючим. Основна ідея при підборі гастрономічної пари – смак вина має доповнюватись, а не перебиватися їжею. Терпкість та кислотність повинні бути краще виражені у напою, а не у страв, з якими воно подається.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари

Ви дивилися