• Бренд:
  • Артикул:
    bw037143
  • Країна:
    Мексика
  • Обсяг:
    0,7
432 грн
Є в наявності
Напій родом з Південної Америки є національним символом Мексики, таким же знаменитим як, наприклад, сомбреро, кактуси та фахітос. Текіла має багату історію, світову славу, а також цей напій оповитий цілим розсипом цікавих фактів: • Текіла створюється із соку Блакитної агави, а не з кактусу, як багато хто вважає (агава є по суті лілеєю). Сировину для виробництва текіли одержують із серцевини агави, яка досягає ваги 90 кг. До речі, на законодавчому рівні в Мексиці встановлено, що текіла повинна містити не менше 51% соку блакитної агави. • На відміну від багатьох інших алкогольних напоїв, пляшка текіли, якщо вона не розкрита, може зберігатися дуже довго, не втрачаючи своїх якостей. Але після розтину, у вас є один-два місяці випити її, перш ніж текіла окислиться і випарується, а якість текіли буде безповоротно втрачено. • Мексика має виняткове право на назву «Текіла». Тобто наприклад, прийнято вважати що шампанське має родом із Франції, ну а текіла повинна бути створена тільки в Мексиці (більшість текіли виробляється в штаті Халіско. Також для виробництва текіли вважаються прийнятними штати Гуанахуато, Мічоакан, Наяріт і Тамауліпас). • Існує міф, що на дні справжньої пляшки текіла, повинен бути черв'як. Але черв'як (gusano) буває тільки в текілі низької якості, наприклад у сорті "мескаль" і використовується тільки як рекламний хід (gusano – це личинки одного з видів молі, яка живе на агави). Деякі виробники пішли далі і почали продавати текілу з маленькою змією в пляшці. • Багато хто вважає, що текілу роблять із кактусу, але агава фактично є лілеєю. • Агаві необхідно приблизно 8 років, щоб досягти рівня зрілості, придатного для заготівлі та застосування у виробництві текіли

Ще не було питань.