• Бренд:
  • Артикул:
    bw058922
  • Країна:
    Болгарія
  • Обсяг:
    0,5
242 грн 237 грн
Є в наявності
Ракія — міцний алкогольний напій, аналогічний бренді, який отримує дистиляція ферментованих фруктів, повсюдно популярний на Балканах. Звичайна міцність 40%, але домашня ракія може бути міцнішою – від 50 до 60%. Ракія подвійної дистиляції називається «перепечінка» (Prepe?enica), «препек» (Prepek). Фортеця "перепечінки" (Prepe?enica), "препека" (Prepeka) іноді перевищує 60%. Ракію можна розглядати як традиційний національний напій південнослов'янських народів та румунів: вона популярна у Боснії та Герцеговині, Болгарії, Хорватії, Чорногорії, Македонії, Сербії, Румунії, Молдові та Криті. Найпоширенішою формою ракії є сливовиця, що виготовляється із слив. Серед інших фруктів можна назвати виноград, персики, абрикоси, яблука, груші, черешні, інжир, шовковиця, ялівець і айву. Існує також ракія, до складу якої входять різні фрукти. Сливова та виноградна ракії іноді змішуються після дистиляції з іншими інгредієнтами, такими як трави, аніс, мед, вишня та горіхи. Особливо вшановується на етнічній території болгар ракія з винограду, яка називається грона, грозданка. У гірських та бідних фруктовими насадженнями районах робиться ракія з дикого кизилу та дикої груші. Кизилова ракія відрізняється особливо тонким ароматом та м'якістю. Взимку болгари люблять пити гарячу ракію, приправлену карамеллю, апельсиновою цедрою та гвоздикою чи корицею. Для цієї мети ще на початку 19 століття були винайдені спеціальні мідні судини з довгими рукоятками для нагрівання на відкритому вогні. Гаряча ракія - обов'язкова приналежність святкового обряду всіх зимових свят. Основна відмінність від горілки – витримка продукту дистиляції у дубових бочках (як бренді чи коньяк). Мінімальний термін витримки болгарської ракії, наприклад, 6 місяців.

Ще не було питань.

Рекомендовані товари