• Бренд:
  • Артикул:
    AU1K069
  • Країна:
    Франція
  • Обсяг:
    0,7
1142 грн
Є в наявності
Лікер Grand Marnier – апельсиновий лікер зі складним ароматом та неперевершеним смаком. Фортеця напою становить 40%. Лікер з'явився в 1880 завдяки Луї Олександру Марньє Лапостолю, який поєднав дикі апельсини з традиційним для Франції алкоголем - коньяком. Новий напій гармонійно поєднував смак апельсинів та аромат коньяку. Гранд Марньє Спочатку лікер був названий "Curacao Marnier", але потім його перейменували, і він став "Grand Marnier", що перекладається як "великий". Популярність цього напою виправдовувала його "велику" назву. За часів Луї Олександра Марньє цитрусові, як і коньяк були доступні лише заможним людям, що дозволило закріпити за обличчям репутацію елітного напою. Цей лікер припав до смаку принцу Уельському, а також британській королівській родині. Grand Marnier входив до карти найвідоміших французьких ресторанів, що свідчило про велику популярність напою. Цікаво, що після краху Титаніка на його борту також було знайдено пляшку Grand Marnier. Лікер Гранд Марньє пережив 6 поколінь сім'ї Луї Олександра Марньє Лапостоля, але залишився незмінним. Його досі продають у пляшці форма, якою добре відома всім його шанувальникам. Виробництво лікеру Гранд Марньє розпочинається з приготування есенції гіркого апельсина, що вирощується на Карибських островах. Апельсиновий аромат зосереджений у шкірці плода. Щоб отримати есенцію, плоди збирають та знімають шкірку з недозрілого гіркого апельсина. Потім цедру висушують на сонці. Останній етап є наполяганням цедри на спиртовій основі для отримання апельсинової есенції. Процес вимочування цедри у спирті називається мацерацією. Також для приготування лікеру потрібний якісний французький коньяк. Для його виробництва використовують виноград певних сортів, переробляючи його та отримуючи вино, яке потім піддають подвійній дистиляції у перегінному кубі. Так виходить коньячний спирт із приємним фруктовим присмаком. Точний рецепт приготування лікеру Grand Marnier виробники тримають у таємниці. Відомо, що у певних пропорціях змішують апельсинову есенцію, цукор, коньяк, а потім витримують напій у бочках.

Ще не було питань.